Owoce i warzywa jako alternatywa słodyczy- projekt żywieniowy w kl. I c

23 listopada 2018 r. w klasie I c wychowawczyni p. Grażyna Pożaroszczyk przeprowadziła projekt żywieniowy ABC Zdrowego Żywienia pt. „Owoce i warzywa jako alternatywa słodyczy”.
 
Zadanie polegało na na przygotowaniu według własnego pomysłu kolorowych, smacznych i zdrowych szaszłyków. Uczniowie przynieśli przygotowane owoce i warzywa oraz patyczki. Z dużym zaangażowaniem pracowali na zajęciach. Powstały piękne i smaczne szaszłyki.
 
Dzieci wykonały też pod okiem wychowawczyni pyszne soki owocowo-warzywne z jabłek i marchwi. Następnie odbyła się degustacja szaszłyków i soków.
Uczniowie wyciągnęli wnioski, że owoce i warzywa powinny być podstawą w diecie dzieci, a także dorosłych, ponieważ są źródłem witamin.
 

Podziel się tym wpisem ze znajomymi:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Więcej wpisów z tej kategorii